Bretonse vissoep met wijting

Totale tijd 20 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Overig
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram wijtingfilets in grove stukken
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 vleestomaten, ontveld en in blokjes
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 1 venkelknol
  • 2 eetlepels olie
  • 6 draadjes saffraan
  • 1 eetlepel gehakte of gedroogde tijm
  • 4 dl visbouillon (tabletten)

Instructies
 

  • Snijd de ui in ringen. Snijd de knoflook fijn en de venkelknol in plakjes. Verhit in een grote pan de olie en bak hierin de uien, knoflook, tomaten, citroenrasp en venkel 5 minuten. Giet er dan de bouillon bij en voeg saffraan en tijm toe. Breng dit aan de kook, leg een deksel op de pan en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Voeg de laatste 3 minuten de wijting toe.
Trefwoord voorgerecht, wijting