Broodsoep met tomaten

Totale tijd 20 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Overig
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 el olijfolie
  • 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 20 g basilicumblaadjes
  • 8 dl kippen- of groentebouillon van tablet
  • 200 g witbrood van een dag oud, zonder korsten
  • zout en peper
  • 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Stap 1
  • Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui op zacht vuur goudbruin, voeg de knoflook en tomatenpuree toe en bak nog een minuut mee. Giet de tomatenblokjes erbij en laat aan de kook komen. Snijd of knip de basilicum in reepjes en voeg de helft aan de tomatensaus toe. Giet de bouillon er ook bij en laat alles aan de kook komen.
  • Stap 2
  • Snijd ondertussen het brood in kleine blokjes en voeg ze aan de soep toe, laat alles nog 5 minuten doorpruttelen. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en de rest van de reepjes basilicum.