Crostini met heilbotrillettes

Voorbereidingstijd 20 min
Totale tijd 40 min
Gang Borrel, Hoofdgerecht
Keuken Overig
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 g gerookte heilbotfilet
  • 1/2 stokbrood
  • 3 el olijfolie
  • 2 el créme fraicirc;che
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 tl kappertjes, fijngehakt
  • 2-3 takjes kervel, grof gehakt
  • 1-2 el citroensap

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor tot 220 ordm;C. Snijd het stokbrood in dunne plakjes. Leg het brood op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Bak het stokbrood in de voorverwarmde oven in 8-10 minuten goudbruin en krokant.
  • Hak de heilbotfilet in de keukenmachine, de hakmolen van de staafmixer of met een scherp mes fijn. Roer er de créme fraicirc;che, sjalot, kappertjes en kervel door. Breng op smaak met citroensap en peper.
  • Besmeer de crostini met de heilbotrillettes. Strooi er eventueel nog wat extra kervel over.
  • Per persoon 1405 kJ / 335 kcal / 16 g eiwit, 21 g vet, 21 g koolhydraten
  • Tip Serveer de heilbotrillettes ook eens in slaschuitjes of op een jonge bladsalade met frisse schijfjes appel.
Trefwoord borrelhapje, heilbot