Doradefilets met geroosterde kerstomaatjes

Totale tijd 20 min
Gang Voorgerecht
Keuken Overig
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 doradefilets 100 gram per stuk
  • 4 eetlepels zwarte olijventapenade
  • 20 kerstomaatjes
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 1 eetlepel grof zeezout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en verdeel de tomaatjes over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Meng 3 eetlepels olijfolie met de honing en verdeel dit over de tomaatjes. Bestrooi het geheel met zeezout en rooster de tomaatjes 15 tot 20 minuten in de oven totdat ze openbarsten.
  • Besmeer de doradefilets met de rest van de olijfolie en wat zeezout en grill op de barbecue, eerst 3 tot 4 minuten op de velkant, daarna de andere kant nog 1 tot 2 minuten.
  • Schep op ieder bord een lepel zwarte olijventapenade, leg daarop de dorade en schep er de geroosterde tomaatjes bij.
Trefwoord dorade, voorgerecht