Gebakken tongfilet met Provençaalse jus

Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Overig
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g tongfilet
  • 1 tomaat
  • 1/2 gele paprika
  • 2 el zwarte olijven zonder pit
  • 2 tl kappertjes
  • 3 el bloem
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 4 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, in plakjes
  • 75 ml droge witte wijn
  • 2 tl tijmblaadjes

Instructies
 

  • Snijd de tomaat in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaat, de paprika, de olijven en de kappertjes in kleine stukjes.
  • Dep de tongfilet droog met keukenpapier en bestrooi de vis met zout en peper. Meng op een bord de bloem met de oregano. Wentel de tongfilets door de bloem.
  • Verhit in een vis- of ruime koekenpan de olijfolie. Bak de tongfilets in 2 minuten per kant bruin en gaar. Neem de vis uit de pan en houd warm.
  • Schep de knoflook, groenten, olijven en kappertjes door het bakvet en bak 1 minuut. Blus met de witte wijn, voeg de tijm toe en schraap de aanbaksels los. Verwarm de jus nog 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper. Leg de tongfilets op 4 borden en schep er de jus over.
  • Per persoon 1010 kJ / 240 kcal / 20 g eiwit, 14 g vet, 7 g koolhydraten
  • Tip Lekker met gefrituurde aardappelblokjes en knoflooksaus, of met een gepofte tomaat met witte rijst.
Trefwoord hoofdgerecht, tong