Gegrilde tonijn met groentenoedels

Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Overig
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 moten tonijn agrave; 150 g
  • 250 g noedels
  • 4 el olie
  • 350 gram groene asperges
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • 3 el sojasaus
  • sap van 1 limoen
  • 2-3 el gembersiroop
  • 2 tl sesamzaad, geroosterd
  • 1/2 bosje koriander, grofgehakt

Instructies
 

  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Dep de moten tonijn droog met keukenpapier. Bestrijk ze aan beide kanten met 2 el olie en bestrooi met zout en peper.
  • Verhit 2 el olie in een wok. Bak de asperges al omscheppend 3 minuten op hoog vuur. Voeg de erwten toe en bak 2 minuten.
  • Verhit intussen de grillpan. Gril de tonijn in 1-2 minuten per kant bruin en vanbinnen roseacute; en sappig. Breng de groenten op smaak met de sojasaus, het limoensap en de gembersiroop.
  • Giet de noedels af, voeg ze toe aan de groenten en bak nog 1 minuut. Verdeel de noedels over 4 kommen. Leg er de tonijn bij en bestrooi met het sesamzaad en de koriander.
  • Per persoon 2330 kJ / 555 kcal / 48 g eiwit, 13 g vet, 62 g koolhydraten
  • Tip Vervang de sojasaus, de gembersiroop en het limoensap door teriyakisaus of een andere roerbaksaus naar keuze.
Trefwoord hoofdgerecht, tonijn