Haring met mierikswortelhangop en zoetzure komkommerrolletjes

Totale tijd 20 min
Gang Voorgerecht
Keuken Overig
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 haringen
  • 250 ml kant-en-klare hangop (beker 500 ml)
  • 2 eetlepels mierikswortelpuree
  • Rasp van een halve limoen
  • 8 tot 12 mooie aardappelchips
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1/2 eetlepel poedersuiker
  • 1/2 bakje radijscress
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Snijd elke haring in 3 tot 5 stukjes. Meng de hangop met de mierikswortelpuree en limoenrasp en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd met een dunschiller of kaasschaaf in de lengte plakken van de komkommer tot aan de zaadlijst. Meng dit met de suiker en azijn. Laat de komkommer een beetje uitlekken en rol de plakjes op. Leg op ieder bord 3 tot 5 quenelles hangop. Leg op iedere quenelle een stukje haring en leg er 2 tot 3 aardappelchips en 3 rolletjes komkommer tussen.
  • Garneer met radijscress.
Trefwoord haring, voorgerecht