Haringtartaar met Elstar appels

Totale tijd 20 min
Gang Voorgerecht
Keuken Overig
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 haringen
  • 2 Elstar appels
  • 1 eetlepel bieslook
  • 1/2 citroen, sap
  • 1/2 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel geraspte mierikswortel (potje)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de haring in kleine blokjes. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Meng de appel met fijngesneden bieslook, 1 eetlepel citroensap en gembersiroop.
  • Zet een serveerring op een bordje en schep wat haringblokjes erin. Schep hierop een kwart van het appelmengsel en daarop weer haringblokjes. Druk dit goed aan en haal voorzichtig de vorm weg. Doe dit ook zo voor de andere bordjes.
  • Maak een dressing van het overige citroensap, mierikswortel, 2 eetlepels water en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Druppel wat van de dressing over de haring.
Trefwoord haring, voorgerecht