Heek met serranoham en sherrysaus

Voorbereidingstijd 20 min
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Overig
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 heekfilets in moten van circa 200 gram
  • 8 plakken serranoham
  • Olijfolie
  • Peper
  • voor de saus:
  • 6 eetlepels sherry PX
  • 2 eetlepels water
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder

Instructies
 

  • Bestrooi de filets met wat zwarte peper. Wikkel de ham om de filets. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de filets met de ham rondom bruin.
  • Voeg de gerookte paprikapoeder toe, roer om en schenk de sherry en het water erbij en laat 1 aan 2 minuten op hoog vuur koken.
  • Haal de filets met de ham uit de pan en verdeel over borden. Serveer met de saus.
  • Serveertip
  • Serveer met sla en boerenbrood.
Trefwoord heek, hoofdgerecht