Kabeljauwquiche 'caprese'

Voorbereidingstijd 40 min
Totale tijd 1 uur
Gang Lunch
Keuken Overig
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram kabeljauwfilet zonder huid, in blokjes
  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 600 gram trostomaten, in plakjes
  • 2 bollen mozzarella (agrave; 125 g), in plakjes
  • 4 eieren
  • 125 gram mascarpone
  • 3 el basilicum, in reepjes + handvol als garnering

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor tot 200 ordm;C. Bekleed een ingevette quiche- of taartvorm (24 cm oslash;) met de deegplakjes. Verdeel de kabeljauwfilet over de bodem en bestrooi met zout en peper. Leg er de plakjes tomaat en mozzarella dakpansgewijs op.
  • Klop de eieren los. Roer de mascarpone los en klop door de eieren. Voeg de reepjes basilicum en zout en peper naar smaak toe. Schenk het eimengsel in de taartbodem.
  • Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi de quiche uit de oven met een handje basilicumblaadjes.
  • Per persoon 2940 kJ / 700 kcal / 38 g eiwit, 47 g vet, 31 g koolhydraten
  • Tip Besmeer de deegbodem dun met pesto en leg er dan de kabeljauwfilet op.
  • Serveertip Geef er nog een frisse rucolasalade bij.
Trefwoord hoofdgerecht, kabeljauw, lunchgerecht