Oesters met tomatensalsa en basilicum

Totale tijd 20 minuten
Gang Borrel
Keuken Overig
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 12 oesters
  • 1/2 rode peper, zonder zaad
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram tomaten
  • 15 gram basilicum
  • 1/2 limoen, het sap en de rasp
  • 1 theelepel honing
  • Zout

Instructies
 

  • Maal de pepers, sjalot, knoflook en tomaten grof in de keukenmachine. Snijd de basilicumblaadjes fijn. Doe de salsa in een kommetje en roer er het basilicum, limoensap en -rasp en de honing doorheen. Breng eventueel op smaak met zout.
  • Open de oesters en probeer zo min mogelijk vocht te verliezen. Gooi de bovenste schelp weg en schep op iedere oester een schepje tomatensalsa.
Trefwoord borrelhapje, oesters