Pasta met gamba’s en pastis

Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Overig
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • Snijd de knoflook, sjalotten en dille fijn. Hak de peterselie en de Spaanse peper (zonder zaadjes) fijn. En plet het venkelzaad.
  • Kook de pasta in ruim kokend water beetgaar en houd warm. Verwijder het darmkanaal van de gambarsquo;s. Verhit olie in een pan en doe hierin de schaal van de gambarsquo;s, bak ze 2 minuten tot ze rood kleuren. Blus af met flinke scheut witte wijn en laat tot de helft inkoken, zeef deze saus.
  • Doe de overige olie in de pan met de helft van de boter, bak hierin de gambarsquo;s tot ze rood kleuren en voeg de sjalot, knoflook en het venkelzaad toe. Bak dit ongeveer 3 minuten.
  • Meng de saus van de gambaschaal met de Pastis en de kruiden. Roer de rest van de boter, citroensap, zout en peper erdoor.
  • Serveer de warm gehouden pasta in een diep bord leg op ieder bord 4 gambarsquo;s, verdeel de saus erover. Garneer met de Spaanse peper, dille, een schijfje citroen, peper en zout.

Instructies
 

  • Snijd de knoflook, sjalotten en dille fijn. Hak de peterselie en de Spaanse peper (zonder zaadjes) fijn. En plet het venkelzaad.
  • Kook de pasta in ruim kokend water beetgaar en houd warm. Verwijder het darmkanaal van de gambarsquo;s. Verhit olie in een pan en doe hierin de schaal van de gambarsquo;s, bak ze 2 minuten tot ze rood kleuren. Blus af met flinke scheut witte wijn en laat tot de helft inkoken, zeef deze saus.
  • Doe de overige olie in de pan met de helft van de boter, bak hierin de gambarsquo;s tot ze rood kleuren en voeg de sjalot, knoflook en het venkelzaad toe. Bak dit ongeveer 3 minuten.
  • Meng de saus van de gambaschaal met de Pastis en de kruiden. Roer de rest van de boter, citroensap, zout en peper erdoor.
  • Serveer de warm gehouden pasta in een diep bord leg op ieder bord 4 gambarsquo;s, verdeel de saus erover. Garneer met de Spaanse peper, dille, een schijfje citroen, peper en zout.
Trefwoord gamba, hoofdgerecht