3 el basilicum, in reepjes + handvol als garnering
Instructies
Verwarm de oven voor tot 200 ordm;C. Bekleed een ingevette quiche- of taartvorm (24 cm oslash;) met de deegplakjes. Verdeel de kabeljauwfilet over de bodem en bestrooi met zout en peper. Leg er de plakjes tomaat en mozzarella dakpansgewijs op.
Klop de eieren los. Roer de mascarpone los en klop door de eieren. Voeg de reepjes basilicum en zout en peper naar smaak toe. Schenk het eimengsel in de taartbodem.
Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi de quiche uit de oven met een handje basilicumblaadjes.
Per persoon 2940 kJ / 700 kcal / 38 g eiwit, 47 g vet, 31 g koolhydraten
Tip Besmeer de deegbodem dun met pesto en leg er dan de kabeljauwfilet op.
Serveertip Geef er nog een frisse rucolasalade bij.