Ga terug

Geroosterde sardines met sjalotjesvinaigrette

Voorbereidingstijd 20 min
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Overig
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g sardines, schoongemaakt
  • 8 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl mosterd
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 50 g jonge bladsla
  • 1 bosje platte peterselie, grofgehakt
  • 1 kleine baguette, voor erbij

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor tot 200 ordm;C. Leg de sardines in een ingevette braadslede of ruime ovenschaal. Besprenkel de sardines met 2 el olijfolie en bestrooi ze met (zee)zout en peper naar smaak.
  • Rooster de sardines in de voorverwarmde oven in 15 minuten bruin en gaar. Klop intussen een vinaigrette van de mosterd, de wijnazijn, de sjalot en 4 el olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Meng de bladsla met de peterselie en maak aan met de laatste 2 el olijfolie en zout en peper naar smaak.
  • Verdeel de sardines en de salade over 4 borden. Besprenkel de sardines met een paar lepels van de sjalotjesvinaigrette. Serveer met het stokbrood en desgewenst wat extra vinaigrette.
  • Per persoon 1785 kJ / 425 kcal / 22 g eiwit, 28 g vet, 21 g koolhydraten
  • Tip Vul de buikholte van de sardines met een paar takjes verse kruiden.
Trefwoord hoofdgerecht, sardientjes, sardine