Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Schelvis in parmaham met fijn kruidenslaatje
Recept afdrukken
Pin recept
Totale tijd
20
minuten
min
Gang
Voorgerecht
Keuken
Overig
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
200 g schelvisfilet, in 4 gelijke stukken
4-8 plakjes parmaham
3 el olijfolie, om te bakken
25 g rucola
handvol takjes fijne kruiden, bijvoorbeeld kervel, bladpeterselie, dille
1 bosuitje, in ringetjes
2 tl kappertjes
4 el extra vierge olijfolie
3 mini-pruimtomaatjes (pomodorini), in plakjes
Instructies
Wikkel de schelvisfilet in de parmaham. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de visfilets in 5 minuten krokant en net gaar.
Meng intussen de rucola met de kruiden, het bosuitje en de kappertjes. Maak de kruidensalade aan met de olijfolie, wat zout en peper.
Leg een flinke toef kruidensalade met de tomaatjes op 4 borden. Leg de schelvis erbij.
Per persoon 1050 kJ / 250 kcal / 14 g eiwit, 21 g vet, 1 g koolhydraten
Tip Omwikkel voor een extra volle smaak de vis ook eens met pancetta (Italiaans spek).
Trefwoord
schelvis, voorgerecht