750 gram kruimige aardappels, geschild en in stukken
600 gram scholfilet
6 eetlepels olijfolie
500 gram prei
2 teentjes knoflook
3 eetlepels citroensap
50 gram hazelnoten
2 sneetjes oud witbrood, verkruimeld
1 eetlepel kerriepoeder
1 eiwit
50 gram boter
Peper en zout
Instructies
Snijd de prei in stukjes en hak de knoflook en hazelnoten fijn. Kook de aardappels met wat zout gaar. Verhit 4 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de prei en knoflook ongeveer 3 tot 4 minuten.
Besprenkel de scholfilets met citroensap en bestrooi met peper en zout. Meng hazelnoten, broodkruim en kerriepoeder. Klop het eiwit los met 1 eetlepel water, peper en zout. Verhit de boter en de rest van de olijfolie. Haal de schol eerst door eiwit en daarna door het hazelnoot-broodmengsel.
Bak de schol in 2 tot 3 minuten per kant goudbruin en gaar. Stamp intussen het preimengsel door de gare aardappels en breng op smaak met peper en zout. Leg de schol op de preistamppot.